Skip to main content
Contact us

Onze duurzame onderneming

Iedereen heeft de mond vol over transitie van een lineaire naar een ‘circulaire economie’, iets wat FORREZ sinds de beginjaren zestig van nature in haar DNA heeft en hier non-stop verder in heeft geïnvesteerd.
Als je weet dat 60% van de totale broeikasgasuitstoot toegekend wordt aan materiaal gerelateerde activiteiten, dan verdient dit alle aandacht. “Door het herstellen en hergebruiken van bestaande materialen kunnen we ervoor zorgen dat het grondstoffen- en energieverbruik daalt, en zo minder CO2 wordt uitgestoten”, lees je in het Klimaatplan. De toekomstgerichte rol die we hierin spelen is de volgende:

Groene energie door onze eigen windmolen|Forrez|Uw specialist in banden velgen

Groene energie

 • FORREZ heeft een grote windmolen staan op de grond van haar hoofdzetel.
  De huidige groothandel in Ieper telt 5 000 m2 zonnepanelen. Ook op de daken van onze gebouwen in Fleurus, Leuze, Rochefort en Zeebrugge liggen zonnepanelen.
 • In ons carpolicy beleid hebben wij definitief de stap gezet naar hybride en elektrische wagens
 • aan onze hoofdzetel in Ieper werden elektrische laadpalen voorzien zodat de bedrijfs- en privéwagens van ons personeel overdag kunnen opladen.
Kapotte banden worden door Recytyre verwerkt en herbruikt|Forrez|Uw specialist in banden en velgen

RECYCLAGE VAN OUDE BANDEN en velgen

 • We werken samen met herrubberingsbedrijven om karkassen van voornamelijk vrachtwagenbanden een nieuw loopvlak te geven. Heel wat versleten banden krijgen zodoende een tweede, derde of soms een vierde leven.
 • Elke klant van Forrez kan bij aankoop van nieuwe banden zijn oude banden achterlaten, wij zorgen voor het sorteerwerk. Al onze bandencentrales zijn erkende ophaalpunten waar versleten banden worden opgehaald met de bedoeling ze te verwerken. Recytyre ontvangt milieubijdragen en heeft onderaannemers zoals Kargro die voor de verwerking van de banden zorgt, dit volgens wat nog bruikbaar is en wat niet. Sommige komen in aanmerking voor de occasiemarkt, andere worden herrubberd of vermalen en hergebruikt voor o.a. de productie van brandstof, fluisterasfalt en sportvelden.
 • Ons velgenproductiebedrijf Forrim bezorgt de oude metalen aan erkende ophalers zodat deze in de recyclageketen terecht komt.
Forrez heeft een eigen vulkanisatie afdeling voor het herstellen van banden|Uw specialist in banden en velgen|vulcanisatie

HERSTELLEN EN VULCANISEREN van BANDEN en velgen

Reeds in de jaren zestig herstellen en vulkaniseren wij banden. Voor vrachtwagen-, landbouw en grondverzetmachinebanden beschikt Forrez over een eigen herstelwerkplaats. Dank zij onze warme vulkanisatie en onze grote autoklaven zijn wij in staat stevige herstellingen aan grote banden uit te voeren. Zo kunnen deze banden hergebruikt worden.

Velgen voor landbouwmachines en industriële machines worden aangepast en hersteld in onze eigen werkplaats zodat deze opnieuw kunnen worden gebruikt.

 

Forrez heeft heel wat brandstofbesparende middelen|Forrez|Uw specialist in banden en velgen

Brandstofbesparend

 • Op onze online webshop zijn banden labels terug te vinden: de Europese wetgeving vraagt dat elke band een label krijgt waarop af te lezen staat in welke mate die band brandstof verbruikt zodat de klant voor de minst brandstofopslorpende band kan kiezen. Forrez licht zijn klanten hiervan in en adviseert in functie van duurzaamheid. Deze labels zijn van toepassing voor auto- en vrachtwagenbanden.
 • Forrez verkoopt drukregelsystemen voor landbouwbanden waardoor een landbouwer op het veld de druk van zijn banden kan verlagen. Daardoor verbetert de tractie, heeft hij minder last van slippen en vermindert het brandstofverbruik.
 • Wij zijn exclusief invoerder benelux van ALCOA velgen, dit zijn gesmede aluminium velgen voor vrachtwagens. Deze velgen wegen al snel 30 kg minder dan het equivalent in staal, hetgeen voor een vrachtwagen met 12 wielen een gewichtsbesparing van 360 kg betekent, je begrijpt…een aanzienlijke brandstofbesparing. Bovendien gaan deze velgen langer mee omdat ze sterker zijn gemaakt en zorgen ze door hun precisie voor extra lager verbruik.
duurzaam ondernemen|Forrez|bandencentrale

een bewijs van duurzaamheid voor onze 17 bandencentrales

In april 2021 ontvingen wij voor onze bandencentrales via onze overkoepelende organisatie Profile Belux (opnieuw) de duurzaamheidserkenning van Duurzaam Repareren.

Profile Belux mocht het duurzaamheidscertificaat in ontvangst nemen van vzw Duurzaam Repareren, de organisatie die duurzaamheid in de branche controleert. Vandaag wordt het certificaat niet alleen verlengd, maar wordt eveneens bevestigd dat alle Profile FORREZ vestigingen in België op het hoogste duurzaamheidsniveau zijn gebracht.

In 2020 presenteerde Profile vastbesloten een vernieuwde koers voor de komende jaren. Duurzaamheid is hierin een rode draad voor de gehele keten. “Wij geloven dat de markt data-driven, 24/7-connected én duurzaam zal zijn. Dat zijn voor ons de elementen om de regie op onderhoud verder naar ons toe te trekken,” zegt Jen De Clerck, statutair directeur van Profile Belux.

Profile heeft hiermee hoge ambities die alleen te bereiken zijn met een netwerk van hoge kwaliteit. Autonoom, connected, elektrisch, sharing en maatschappelijke betrokkenheid zijn de sleutelwoorden. Eind vorig jaar heeft Profile het EV-concept gelanceerd met als doel op korte termijn alle vestigingen klaar te maken voor elektrische voertuigen (EV). De eerste vier vestigingen in België zijn nu ‘EV ready’ volgens een overkoepelend kwaliteitsprotocol. En dat is veel meer dan alleen een laadpaal installeren. 

Om een generiek duurzaamheidsniveau te bewerkstelligen, dat tevens een eis is van de belangrijkste lease- en vlootklanten, heeft Profile Belux zich aangesloten bij het duurzaamheidsprogramma Duurzaam Repareren. Duurzaam Repareren bevestigt dat alle Profile-vestigingen in België, mede met ondersteuning van de centrale Profile-organisatie, op het hoogste duurzaamheidsniveau zijn gebracht. De certificering wordt niet alleen verlengd, maar er wordt tevens een score van tien behaald op het attest, dat Jan Renders, Manager Operations, in ontvangst mocht nemen. Harry Filon van Duurzaam Repareren: “Ondanks dat 2020 voor iedereen een lastig jaar is geweest, heeft Profile in één jaar veel meters verzet.”

Wie is Profile?
Profile is een onafhankelijke automotive holding en formulehouder van het franchiseconcept Profile Car & Tyreservice met als focus bandenservice en auto-onderhoud. De formule telt in totaal 226 vestigingen in België en Nederland en bestaat uit zelfstandige ondernemers. Naast de sterke positie in de professionele markt garandeert Profile ook de mobiliteit van steeds meer particulieren.

www.profile.be

Technische ondersteuning
Technical knowledge
Grote stock
Large stock
Uitgebreid gamma
Extensive range
Snelle levering
Fast delivery